Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen opvouwbare scooters en demonteerbare scooters: een opvouwbare scootmobiel is veel gemakkelijker te gebruiken dan een demonteerbare scootmobiel.

De elektrische scootmobiel DI BLASI model R30 garandeert uitstekend rijcomfort en gemakkelijke toegang  ; gemakkelijk te besturen, draai gewoon de schakelaar om en druk op de hendel om de snelheid aan te passen; hij kan ook in krappe omgevingen worden gebruikt, aangezien de  breedte niet groter is dan 62 cm . Zijn draaicirkel van slechts 58 cm maakt hem zeer wendbaar . Door zijn grote wielen met een diameter van 31 cm, kan hij ook op onverharde wegen worden gebruikt. Op de weg naar boven kan hij gemakkelijk  hellingen  tot  11% aan  ; het heeft een bereik van  meer dan 20 km.

In de opgevouwen versie meet de R30 scootmobiel slechts 62 x 39 x 48 (h) cm en vindt daardoor praktisch overal zijn plaats: in de kofferbak, in het vliegtuig, in de lift, in een hoek van de huis…

Het kan worden uitgerust met een breed scala aan accessoires:  mand, beschermhoes, stokhouder, voetsteunverlenging, enz.

Het totale gewicht is 24,9 kg, inclusief de batterij; zonder batterij (die in een seconde kan worden verwijderd of geplaatst), wordt het gewicht teruggebracht tot  22,1 kg .

Hij is uitgerust met een  zeer lichte en betrouwbare lithiumbatterij  . Dankzij een speciaal elektronisch laad- en ontlaadcontroleapparaat vereist het gebruik ervan geen speciale voorzorgsmaatregelen.

De R30 scootmobiel kan per vliegtuig vervoerd worden conform IATA regelgeving.